Blog 2 door Masterskip - op weg naar Madeira
12 november 2025 - Madeira, Portugal
Blog 2: Week 2, dag 7 – op weg naar Madeira
12 november 2025 - docent Sicco
Lazy pancakes
Het slingert en stampt aan boord. We hebben de koers verlegd naar Madeira en maken gebruik van een tijdelijke windstilte om er rechtstreeks heen te motoren. Niet leuk, wel snel.
Het is Lazy Day. De trainees lopen geen wachten. Het happy hour schoonmaakuur is gehalveerd. En er is geen zelfstudie. Een soort zondag, maar dan op woensdag. Vandaag bepalen de trainees wat we eten en (min of meer) wanneer. Mede omdat Liza jarig is wordt er extra feestelijk gekookt. ’s Ochtends hebben we smoothies, brownies bij de koffie, lunch met tosti’s en ’s avonds pasta pesto met pannenkoeken na. Een eenvoudig menu zou je zeggen. Maar op een slingerend schip voor 60 man koken is sowieso tricky. De beslagkom zeilt tot twee keer toe horizontaal door de kombuis. Dus het worden kleinere pancakes. Zo gaat dat.
Terwijl het feest in de galley onverminderd doorgaat, lopen we ’s avonds aan de zuidoostkant Madeira binnen. Achter het eiland bliksemt het, maar de lichtjes van de stadjes op de zuidhellingen pinkelen ons tegemoet. Het is hier verplicht om met begeleiding naar binnen te varen, dus twee mijl voor de wal wordt er een loods aan boord gezet. Om 0.00 uur liggen we voor de kant en zetten we de klok een uur terug. We zijn al 1 tijdzone naar het westen opgeschoten. Morgen gaan we met onze zeebenen de wal op. Lekker.
Sicco - docent a/b Gulden Leeuw (25GL1)